Skip to main content

Bespa creates a new home for the Jurassic team

Bespa’s most recently completed project is for ultra fast broadband fibre provider Jurassic Fibre’s office in Exeter.


Bespa’s objective was to create a new home for the Jurassic team to support the evolving hybrid work-style, whilst allowing the flexibility for growth and a space that promotes wellbeing and the ability to collaborate and engage with the culture of the business.


As part of Jurassic’s brief, the team at Bespa’s completed a staff engagement survey, which provided a clear indication of what the employees wanted. Their design provides a flexible workspace enabling employees to move easily between activities and the ability to interact comfortably with colleagues. A new colour palette, which, enhanced by a good source of natural light and the use of biophilia, has created an enlightening environment with a bright and welcoming reception area.

A variety of collaboration spaces was a fundamental requirement for Jurassic, and so Bespa’s design incorporates a mix of large open areas for natural collaboration, ‘huddle’ areas, tea-points and breakout spaces allowing staff to meet and work in comfort. Meeting rooms have been designed to accommodate large and smaller meetings with the introduction of moveable walls to provide complete flexibility and ensure efficient use of space.

Permanent workstations are strategically placed around the perimeter of the main office space to benefit from the high levels of natural light. In addition to permanent workstations, touchdown areas provide an area for remote and hybrid workers in the form of hot desks. This provides all Jurassic employees with the ability to work and connect with colleagues. Each bank of desks includes a ‘sit stand’ desk option to accommodate those wishing to alter their working position throughout the day.

Bespa worked with an AV consultant to advise and deliver reliable internal and external communications solutions to meet Jurassic’s needs. All employees are supported by an IT Support Bar, which enables everyone to address any IT issues they experience and avoid unnecessary downtime.

The request for areas of privacy has been met with the use of acoustic partitioning and single booths for adhoc phone calls. For those seeking additional privacy, the Bespa design team created a Wellbeing Room dedicated for personal peace and quiet and multi faith space. Soft lighting and muted tones have created a restful, more home from home environment.

Throughout, the colour palette of neutral warm tones have been combined with muted and bold colours on furnishings and hard surface finishes. The overall design presents an uplifting environment for all employees and visitors to Jurassic.

Find out more here.

Photography credit: Andrew Butler https://andrewbutler.net/